Projecten

Een kleine greep uit de projecten die ik naast mijn werk als conflictarcheoloog bij BAAC uitvoer (klik op de afbeelding voor meer info):

Boek over onderzoek naar een kamp voor Duitse mijnenruimers van Pionier Brigade Draeger op de Frederik Hendrikkazerne in Blerick. Een vergeten kamp waar tussen september 1945 en september 1946 ruim 450 Duitse gevangenen werden vastgehouden om Noord- en Midden-Limburg mijnenvrij te krijgen.
Samen met Jeroen Rijpsma (initiatiefnemer) heb ik het afgelopen jaar gewerkt aan de website: www.bezettinginbeeld.nl. Dit is een nieuwe informatieve website over de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Holland. Centraal staan foto’s die Duitse militairen met hun eigen camera’s maakten, voorzien van korte verhalen. Deze soldatenkiekjes tonen de bezetting door Duitse ogen en vormen een unieke historische bron. We zien bijzondere beelden van oorlogsgeweld, militaire oefeningen, werkzaamheden tijdens diensttijd en de bouw van bunkerstellingen, maar ook alledaagse straattaferelen, beslommeringen, uitstapjes en vermaak. Elke maand plaatsen we twee amateurbeelden met een beschrijving. Hou de website in de gaten of schrijf je in om ieder kwartaal een korte nieuwsbrief te ontvangen met de updates. Het project is mede mogelijk gemaakt door de Erfgoedlijn Atlantikwall van de Provincie Zuid-Holland.