Over mijzelf

Tijdens een onderzoek naar een Nederlandse groepsschuilplaats die tijdens de oorlog door de Duitsers opnieuw in gebruik was genomen

Ik ben Nick Warmerdam (1991), conflictarcheoloog en werkzaam bij het archeologische adviesbureau BAAC. Het leuke van mijn werk is dat het enorm divers is. De ene week kan ik bezig zijn met met het opgraven van een nederzetting uit de ijzertijd en de week daarop kan het zo zijn dat ik de resten van Duits krijgsgevangenenkamp mag onderzoeken.

Mijn passie voor de archeologie en de Atlantikwall begon al op jonge leeftijd. In de weekenden en zomermaanden nam mijn moeder ons mee naar de duinen waar we vervolgens uren op onderzoek uitgingen. Niet alleen de bunkers werkten aanlokkend, ook de hulzen en andere kleine objecten die in het losse duinzand werden gevonden, wekten mijn interesse. Deze interesse groeide naarmate ik ouder werd en resulteerde in een afstudeerscriptie en vele nieuwe onderzoeken die ik tot op de dag van vandaag nog mag uitvoeren.

Deze blog is een manier om de resultaten hiervan te publiceren en iedereen op de hoogte houden van het bijzondere erfgoed dat aan onze kust aanwezig is. Verder zal ik tussendoor korte stukken publiceren uit nieuwe boeken waar ik op het moment aan werk.

Contact:
n.warmerdam[at]baac.nl

Sociale media